Zondag 29 april

Van station Haar naar Schloss Nymphenburg was 48 minuten reizen met S-bahn en tram. Maar de overstapplek was vlakbij de koffiebar waar een oud-Vollenhoofse werkte, en de nieuwsgierigheid daarnaar moest bevredigd worden. Helaas was ze vrij.

Van Schloss Nymphenburg bezichtigden we uitsluitend de buitenkant en de tuin. In de theetuin dronken en aten we wat. Vervolgens gingen we nar één van de grootste biertuinen van München, de Königlicher Hirschgarten waar ik de lunch had gepland maar dat sloegen we nu maar over. De tuin was al behoorlijk bezet, o.a. met families die hier hun eigen eten mogen meebrengen. De kinderen hebben er een grote ruimte om te spelen, kortom de plaats voor een familieuitje. Het was echter nog wat fris, veel koeler dan de dag ervoor dus niemand had zin om te gaan zitten.

We gingen dus verder met tram en bus naar het Olympiapark, de plaats waar in 1972 de Olympische spelen werden gehouden en waarnaast het Olympische dorp was, waar de terroristische aanslag op Israëlische atleten plaatsvond. We liepen door het dorp naar het park en passeerden het monument. Het stadion wordt niet meer gebruikt en was te bezichtigen. Rondom in het park werd op dat moment een marathon gehouden. Het was er erg gezellig en levendig, we snackten bij één van de vele stalletjes.

We liepen door het park terug naar de U-bahn op weg naar de Englische Garten, onze laatste bezienswaardigheid van vandaag. Dwars door het park, waar vanwege het mooie weer heel veel Berlijners recreëerden - sport, spel, liggen op het gras, muziek maken - liepen we naar de beroemde Chinesischer Turm. Dit is het centrale punt van de op één na grootste biertuin, met in de 'turm' op enkele meters hoogte een Beiers hoempa-orkest. Het was er druk, maar we vonden toch allemaal een plekje aan de houten tafels - en na enige tijd zaten we gewoon weer bij elkaar. Het bier was weer best!

Rond half zeven was het tijd om te verkassen naar de Hofbräukeller waar ik om 19 uur een tafel had gereserveerd. Hier zaten we - ondanks de aanwezige biertuin - wel binnen, ook leuk. Het was even trammen, maar we konden voor de deur uitstappen! Na een heerlijk diner stapten we op de Max-Weberplatz (wel 350 m lopen) op de U-bahn naar het Ostbahnhof, van waar we in een kwartier met de S-bahn weer bij de wachtende bus in Haar aankwamen.

terug naar startpagina - naar het verslag van zaterdag