Rondreis Twee ZeeŽn - Turkije - 2013

Van donderdag 28 november tot en met donderdag 5 december hebben we met  Anita en Erik meegedaan aan een groepsrondreis door o.a. LyciŽ in Turkije, het voormalige AnatoliŽ. Op deze website vind je het verslag.

We reisden via de organisatie RSD, met een vliegtuig van Freebird van Schiphol naar Antalya en vervolgens per luxe touringcar langs de kust en vervolgens door het binnenland, tot we de voorlaatste dag weer in Antalya waren en op 5-12 terugvlogen naar Amsterdam. In Turkije hebben we met de bus ruim 1400 km afgelegd. Over RSD waren we dik tevreden.

Onze auto hadden we geparkeerd bij Park&Fly in Aalsmeer, een prima plek op korte afstand van Schiphol en voor ons aan de goede kant. We werden met een busje gebracht en waren ruim op tijd voor het inchecken. Vooraf hadden we goed gekeken bij welke ingang we moesten zijn, en bij welke incheckbalie. De maatschappij Freebird had voldoende mensen ingezet om de 180 reizigers, die allemaal op hetzelfde moment aankwamen, snel handmatig in te checken. We hadden nog heel veel tijd om op Schiphol door te brengen. We dronken een kop koffie vlak bij de gate, die vrij vooraan de pier lag. Het toestel vertrok redelijk op tijd. We konden de lichten van Amsterdam mooi zien tot we in de wolken verdwenen. In het vliegtuig werd slechts eenmaal koffie of thee geserveerd, eten kon je kopen. De horloges bijgesteld (een uur tijdsverschil) en maar lezen, puzzelen en muziek luisteren tot we kort na middernacht landen in Antalya. Een vrijwel uitgestorven luchthaven zonder veel faciliteiten. Veel mensen in de rij om een visum te kopen, maar dat hadden wij al en konden direct door de douane waar ze er geen blik op wierpen... Het duurde even tot we de koffers hadden - Eric meende een verkeerde koffer te hebben en dat gaf enige onrust. Als laatsten verlieten we de aankomsthal, bij de uitgang kon ik nog snel even wat Turkse lira's pinnen en buiten stond achter een soort loket iemand van de organisatie die de mensen naar de juiste bus dirigeerde: er stonden 6 bussen klaar voor evenzoveel groepen van 30 mensen. Bij de bus stond de reisleider Hasan met de namenlijst, in de bus werden direct de aanvullende excursie/maaltijdenpakketten uitgelegd, verkocht en afgerekend. Zoals helder vooraf in de papieren was uitgelegd ging het om bedragen van 129 en 99 euro per persoon bovenop de reeds betaalde reissom van 175 euro (inclusief seizoenstoeslag en omboekingskosten). Rond 2 uur 's nachts waren we bij het hotel, dat zoals verwacht een kleine 50 km van het vliegveld af lag, aan de kust, bij Kemer. Om precies te zijn: het Ring Beach Hotel in Beldibi. Een groot hotel aan het strand. We hadden een kamer die op het binnenland uitkeek - een straat met (gesloten) winkeltjes. Het werd een korte nacht.

Hieronder het programma in grote lijnen:

29-11 - dag 2 - Myra, boottocht Kekova, naar Fethiye (300 km)

30-11 - dag 3 - Fethiye - Dalyan (boottocht) - Kusadasi (331 km)

1-12 - dag 4 - bezoek Efese - St. Johannesbasiliek (Selcuk) - Sirince (voormalig Grieks dorp) (83 km)

2-12 - dag 5 - Kusadasi - Aphrodisias - Pamukkale (280 km)

3-12 - dag 6 - Pamukkale - Antalya - Kemer / Beldibi (275 km)

4-12 - dag 7 - Antalya (90 km)

5-12 - dag 8 - watervallen - terugreis (20 km)

verslag van dag 2  -   sporen op Google Maps