Dag 5 - 2 december 2013

We vertrokken om 8 uur uit het hotel, en reden 175 km het binnenland in naar de voormalige Romeinse stad Aphrodisias, bij de huidige plaats Geyre. Het eerste stuk ging door een breed dal van de rivier Meander, over de snelweg. Na nog geen anderhalf uur rijden was er al een koffiestop van 20 minuten bij een tankstation met - je raad het al - een grote souvenirwinkel.  Het stuk vanaf de snelweg was leuker, en vooral in de stad Karakasi kregen we wat mee van het gewone leven in het binnenland. - er was een grote markt waar alle boeren uit de omtrek heen trokken.

Om 11 uur waren we op een grote parkeerplaats, waar je naar de WC kon alvorens we werden vervoerd in een soort Jan Plezier, achter een trekker, naar de toegang van het park met daarin de resten van de Romeinse stad. Dat was een uitgestrekt terrein waar nog steeds opgravingen plaats vonden. Verder was er een museum waar de opgegraven beelden waren tentoongesteld, en een restaurant. De gids gaf op alle belangrijke punten uitleg en vervolgens dwaalden we zelf nog wat rond en bekeken het museum. Het was zeer indrukwekkend, zeer de moeite waard. Vooral het stadion waar de wagenrennen werden gehouden was vrijwel geheel intact, er is nog steeds zitplaats voor 30.000 mensen.

We gingen weer per Jan Plezier terug naar de bus, en toen met de bus naar het Doga restaurant, een kwartier terug langs de weg. Het was inmiddels half twee! Daar stond een muzikant ons op te wachten en werden we naar een bovenzaal geleid, met een mooi uitzicht. We werden bediend aan tafel, er was keuze uit drie hoofdgerechten. Het eten was niet overdadig maar prima in orde, met als toetje yoghurt met honing.

Het was al kwart voor drie toen we vertrokken voor de laatste 100 kilometer naar Pamukkale, de plaats van de beroemde kalkterrassen. Eigenlijk stonden die voor 's middags op het programma, maar de gids koos er voor om die de volgende ochtend te gaan bezoeken. Prima keuze, want zo waren we voor half vijf al in het hotel (en viel de schemer ook al in trouwens). Een heel groot, Russisch aandoend hotel, C&H Hotel geheten met brede gangen en dikke vloerbedekking. Er was hier naast een koud buitenzwembad in de kelder een wellnesscentrum met o.a. een groot thermaal bad, heerlijk warm, en een sauna. We hebben er uitgebreid gebruik van gemaakt.

Het dinerbuffet was werkelijk overvloedig qua keuze - en gelukkig werd er steeds bijgevuld, want we zaten nog maar net of er kwam een groep van 150 Japanse scholieren als een wervelwind langs de schalen met vlees, vis en salades - en de toetjes. Na afloop was er in de zeer ruime lobby een optreden van een organist, maar ook van een buikdanseres - die uiteraard de toeristen uitnodigde om mee te doen. We hadden hier ook weer prima wifi om snel de foto's naar huis te sturen en te mailen.

terug naar startpagina - naar de volgende dag