dag 2 - 6 november aankomst Hanoi

Vliegreis Singapore - Hanoi van 9:50 - 12:20. Het was mooi weer, Gerda zat aan het raam en kon mooie foto's maken.

Het tijdverschil met Nederland is zes uur, in Vietnam is het zes uur later.

Door de douane en ophalen van bagage ging redelijk snel en probleemloos. De groep werd steeds completer en werd opgewacht door reisbegeleidster Margriet Andela, die er heel anders uitzag dan op de foto van haar CV bij Djoser. Verder maakten we kennis met de Vietnamese gids die zich Johnny liet noemen (zijn werkelijke voornaam was Fu, Margriet noemde hem mister Fu). De bagage ging in de bus, en we reden in ruim een half uur naar het hotel - maar daar kon de bus niet komen: we stopten bij een hoofdstraat, de bagage ging op een karretje verder en wij moesten een stuk lopen. Het hotel ligt in de hectische Oude Wijk, zeer kleurrijk en vergeven van de scooters (auto's zie je er bijna niet). alles leeft op straat, het is een bonte verzameling van winkeltjes en eettentjes.

Hotel: A & EM Hotel, 1 Ngo Gach Str, Hoan Kiem District, tel +84 4 33929 0704

(info vooraf: ***, 40 kamers, airco, wifi, koffie/theeapp, haardroger, Europese TV. Margriet vroeg of we een rustige kamer wilden - dwz achterkant, geen ramen - of één aan de straatkant. We kozen voor rustig, kregen er een op de 6e verdieping, er was een raam op een blinde muur - 20 cm verder - maar er kwam toch wat daglicht binnen. Een prachtig bad, mat jaccuzzi, alleen douchen betekende een grote hoeveelheid water op de vloer omdat het bad los stond van de muur... er was inderdaad Wifi, zodat we direct onze aankomst per e-mail konden bevestigen, Skypen ging ook prima zodat Jan en Tonnie zondag zelfs met de kleinkinderen per video konden kletsen).

Na opfrissen werd de groep, die compleet werd door Charles en Joke die al een dag eerder uit Thailand waren aangekomen, toegesproken door Margriet. We kregen een uitvoerig handgeschreven programma voor de komende weken, met alle vertrektijden etc. Vervolgens gingen we achter haar aan, de buurt verkennen. Het grote aantal scooters en het gebrek aan verkeersregels was wel even wennen. Oversteken doe je door gewoon rustig naar de overkant te lopen, de scooters gaan wel om je heen. Het hotel staat in de straat waar koekjes, chips, dranken etc. worden verkocht: elke straat heeft zijn eigen specialiteit. de wandeling eindigde bij restaurant Little Hanoi (Lonely Planet p.99) waar Margriet plek had gereserveerd, en een menu had afgesproken. Het waren diverse hapjes / gangen, allemaal met stokjes (chopsticks) te eten. We leerden hier direct 'springrolls' in rijstpapier te maken. Om 20 uur waren we terug in het hotel, bekaf na 30 uur wakker te zijn geweest.

 

zie verder dag 3 - of ga terug naar het reisschema