dag 8 - 12 november: Hué - Hoi An

Cham museum, Da Nang

We vertrokken om 8 uur, twee uur later stopten we bij een restaurant aan het strand voor een pauze. Een prachtig restaurant met een mooie tuin. Via een trap kon je afdalen naar het prachtige zandstrand. Het zonnetje liet zich zien, en de golven waren hoog.

Op weg naar Hoi An brachten we vervolgens een bezoek aan het Cham-museum in Da Nang (Capitool blz. 134 en 135). Langs de kust van centraal Vietnam was van de 7e tot de 15e eeuw het Champarijk gevestigd, gebaseerd op de Indiase Hindoecultuur. In dat gebied zijn overal zijn nog Cham-tempels (torens) te vinden. Het Cham-museum toont een collectie bronzen en zandstenen beeldhouwwerken. Veel objecten beelden de Cham-goden Shiva, Brahma en Vishnu uit. Ook de vogel Garuda is vaak afgebeeld. Entree: 30.000 VND (€ 1.50). Het is niet zo erg groot. Door de open vensters en de mooie tuin lijkt het wel een openluchtmuseum.  Maar de borduurwerken in de winkel bij het museum vonden we eigenlijk nog mooier....

Doordat de regen de klim omhoog op de Marmerbergen te gevaarlijk had gemaakt, lieten we die links liggen.

HotelGolf Hoian Hotel, 187 Ly Thuong Kiet Street, tel +84 510 861 171 (*** en 87 kamers, 500 m van centrum, airco, haardroger, thee/koffie, kluis, buitenzwembad, grote lobby met 3 internetcomputers).

Eten en drinken: Lighthouse Café en restaurant, van Hans van de Broek (ex-Djoser, getrouwd met Linh). Je komt er met een gratis boot, vlakbij de brug over de rivier, maar per taxi kan uiteraard ook. Hij organiseert ook fietsexcursies.

De meeste restaurantjes vind je aan de straat Le Loi en de dwarsstraat, één straat verder en parallel aan het water (Nguyen Thai Hoc). Volgens reisverslagen gaan veel toeristen naar het Tam Tam café, maar dat lijkt inmiddels door slechte service passé - wij hebben prima bij Bobo restaurant gegeten, 'wereldberoemd' door de tomatensoep die door 'oma' wordt gemaakt. Verder hier prima broodjes, een lekkere afwisseling. Omdat we hierna nog twee volle dagen doorbrachten in het - erg regenachtige - Hoi An, hebben we op verschillende plaatsen gegeten, waaronder bij de Italiaan (prima pizza's), en na de kooklessen bij Hai's Scout Café. Koffie met gebak hebben we enkele keren genoten bij de luxueuze Cargo Club.

zie verder dag 9 - of ga terug naar het reisschema