San Francisco

Maandag 16 / dinsdag 17 juli - dag 3-4

's Avonds kwamen we aan in San Francisco, waar we twee nachten sliepen in het Monarch Hotel, 1015 Geary Boulevard. Wel in het centrum, beetje ongure buurt, het hotel had duidelijk slechts 2-sterren en het was er heel lastig en duur parkeren. Afrader dus.

Monarch Hotel, op Geary Bvd                                   hier één king en geen twee queen bedden

Hieronder een indruk van de stad aan de hand van foto's. We bezochten Chinatown, beklommen Coit Hill en liepen langs de gezellige drukte op Pier 39, Cannery Row en Ghiradelli Square. We keken hoe de auto's via de kronkelende Lombard Street naar beneden reden. Op Van Ness troffen we het Hard Rock Cafe van San Francisco. Helaas bleek Union Square gerenoveerd te worden, en bleek de The Transamerican Pyramid al zes jaar voor publiek gesloten...

gezicht op Coit Hill vanaf Lomard Street            aan het begin van Lombard Street

Er is overigens in San Francisco een bewegwijzerde toeristische route langs alle bekende / beroemde punten. Hieronder staan nog een aantal foto's, nog meer vind je op Joe's fotopagina van San Fransisco.

De Transamerican Pyramide                  Lombard Street, de meest kronkelige weg ter wereld

de Transamerican Pyramid - Lombard Street, de meest kronkelige weg ter wereld

 

de skyline van San Francisco, vanaf Coit Hill        De bekende kabeltram of cable car

panorama vanaf Coit Hill op het zakencentrum - de toeristische 'cable car' = kabeltram

 

omhoog of omlaag, maar nooit vlak....   gezicht op de Golden Gate brug

de straten van San Francisco: nooit vlak - gezicht op de Golden Gate brug

Eten in San Francisco

Café de la Presse, vlakbij ChinatownHet was 's avonds een hele zoektocht om een leuk restaurant te vinden. Uiteindelijk gingen we eten vlak bij de ingang van China Town, bij een Frans aandoend Café de la Presse.

logo van Café de la PresseDe menukaart was niet erg verrassend, de prijzen wel. Toch hebben we er best lekker gegeten. De bediening was in ieder geval erg vriendelijk. 

 

 

het logo van Mell'sMell's op de hoek van geary en Van NessDe volgende ochtend wilden we in de buurt ontbijten. We hadden op de hoek van Geary en Van Ness wat leuks gezien. Later bleek dit een echt jaren-50 thema café, met navenante prijzen, niet iets voor de gewone inwoner van San Francisco (volgens de gidsen op internet). En het eten was er ook niet eens echt lekker. Hadden we maar gewoon broodjes en koffie!

We hadden nu goed opgelet tijdens onze zwerftocht te voet, en onthouden waar er een leuke eetgelegenheid was. Die vonden we terug, en het was er erg gezellig, en ze hanteerden normale prijzen. het was een kruising tussen een Ierse pub en een eetcafé, met een buffet waar je uit enkele soorten 'opschepmaaltijden' kon kiezen. De naam: Lefty O'Douls, ook op geary Boulevard, vlak bij Union square. Er hingen allerlei attributen aan de wand uit vervlogen jaren, beetje jaren twintig / dertig.

Lefty O'DoulsNog even een sfeerplaatje van de straten, waar het in de praktijk een stuk stiller en dus ook unheimischer was.

 

De baai van San Francisco en de Golden Gate brug

We reden de volgende morgen al vroeg over de Golden Gate brug via de beroemde weg 101 de stad uit (tolbrug) naar het noorden, waar we bij San Rafael de 580 namen en over de tolbrug naar Richmond gingen, over de San Francisco Bay met een mooi uitzicht op de skyline van San Francisco. We volgden de 580 nog een heel eind, oostwaarts de Bay Area uit naar Yosemite Park.

                

San Francisco is eigenlijk maar een betrekkelijk kleine stad (te vergelijken met Amsterdam), maar vormt met de andere steden rond de baai een enorme metropool. Een kaart van de Bay:

terug naar Rondreis Amerika 2001