1-10 - dag 12 - van Bukittingi via Padang naar Jogjakarta

 De ondergrondse moskee bezochten we op de becaktour

Zie hier voor de hele reis op deze dag.

We moesten met de bus nog slechts 76 km naar het vliegveld bij Padang af te leggen. Het vliegtuig ging om 14 uur 10, we moesten er twee uur van tevoren zijn, en vertrokken om 9 uur 20. Het was ontzettend druk op de weg, o.a. bij een grote marktplaats. Daarom deden we er nog 3 uur over!

Op het vliegveld bleek dat de groep in zijn totaal overgewicht qua bagage had: voor deze binnenlandse vlucht was slechts 20 kg pp toegestaan. Dat was niet bekend en ook niet vermeld. Gelukkig was het te betalen bedrag niet hoog, minder dan 10 euro per persoon - maar toch. Vreemd dat de reisorganisatie dit niet beter regelt!

De vlucht duurde 1 uur en 50 minuten. Op het vliegveld van Jakarta moesten we lang wachten. we zochten de koffietent weer op.  Het vliegtuig naar Jogjakarta had vertraging, en vertrok pas om 18 uur, een uur later landden we op vliegveld Jogjakarta, even buiten de stad. Daar stond een bus klaar om ons naar het hotel te brengen.

Om 20 uur waren we pas bij het hotel. Na het verdelen van de kamers aten we gezamenlijk in het restaurant van het hotel, en dat was best goed.

 

We bezochten een batikfabriekje en zagen het hele procesWe verbleven drie nachten in dit hotel met zwembad, hotel Brongto, met goede beoordelingen.: zwembad, wifi, uitgebreid ontbijt, beetje oud hotel, 63 kamers, mooie tuin, airco. De airco was prima, en 'beetje oud' konden wij niet merken. Ook de ligging van het hotel was goed, redelijk dicht bij het centrum (waar we overigens te voet niet zijn geweest, om te eten gingen we juist de andere kant op, naar K-meals met o.a. pizza's).

Het zwembad was prima, maar moest gedeeld worden met buitenstaanders, o.a. werd er zwemles gegeven voor kinderen. Onze kamers waren in een soort bijgebouw, met bewaking / vriendelijk personeel. De receptie was een eind weg, in een apart gebouw. verder was er het restaurant, en nog een ander zalencomplex / restaurant met groot terras waar je prima kon internetten. Het lag een paar honderd meter van de straat, dus geen verkeerslawaai. De kamers hadden een balkon / veranda met stoeltjes en tafel, waar je prima kon zitten. we hebben enkele malen gebruik gemaakt van het zwembad, konden dan ook snel droge handdoeken krijgen.

De volgende dag deden we een becaktour door Jogjakarta, waarbij we o.a. de ondergrondse moskee en een batikfabriek bezochten.

Terug naar het overzicht