20 en 21-9 - dag 1-2 vlucht Amsterdam - Medan

We werden door Edgar naar Schiphol gebracht, Jacco bracht Jan en Tonni en Ann bracht Kees en MarriŽtte. We hadden net het geluk voor de files en opstoppingen op Schiphol te zijn - zeer ruim op tijd. Het inchecken met de e-tickets bleek erg lastig, zelfs een te hulp geroepen Garuda medewerker had er moeite mee vanwege het voorkomen van twee zusjes op de groepslijst. Het gewicht van onze koffers viel best mee: zo'n 21 kilo per koffer (terwijl 30 mocht, volgens de tickets).

We zagen nog geen andere groepsgenoten, wel mensen van andere Sawadeereizen naar IndonesiŽ. Het vliegtuig vertrok op tijd. We hadden matige plekken, slechts ťťn raamplek voor ons zestal. Na 6 uur vliegen - het was inmiddels al donker, mooi gezicht dat verlichte palmeiland van boven - moesten we er in Dubai uit. Onduidelijke aanwijzingen, alle handbagage mee, een rondje langs douane / veiligheidscheck en dan weer het vliegtuig in.... zonder verder iets gezien te hebben. Op de terugweg waren we wijzer en zijn gewoon blijven zitten...

Vertrekdatum     Vluchtnr.     Traject         Vertrek         Aankomst         Vluchtduur
20 sep 2012      GA089         AMS-CGK     11.00          08.35*              16.35 uur
21 sep 2012      GA186         CGK-MES     11.05         13.20                 02.15 uur

GA=Garuda Indonesia, AMS=Amsterdam, CGK=Jakarta, MES=Medan, *=volgende dag

Op het vliegveld van Jakarta - wat was het hier heet! - moest toeristenbelasting (visum) worden betaald: 25 US dollar per persoon. Zowel hier als op het vliegveld Medan hebben we direct geld gepind bij de ATM, zoveel mogelijk roepia's (12.000 = 1 euro), op Jakarta airport kon je slechts 1,2 miljoen per keer pinnen maar in Medan 2 miljoen. We hebben de wachttijd doorgebracht bij Starbucks, en met verschillend succes hier het eerste e-mailcontact met het thuisfront gelegd.

Het tweede deel van de vlucht (eigenlijk deel 3...) begon met vertraging. Uiteindelijk vertrokken we voor het hele stuk terug over Sumatra, we waren rond twee uur in Medan.

Medan is een klein vliegveld, we troffen in de bagagehal al onze reisbegeleider van Sawadee, Jim Clarenbach. Jim bleek al enkele jaren op Lombok te wonen met zijn twee kinderen, maar was opgegroeid in Groningen. Een Nederlandse IndonesiŽr, of een Indonesische Nederlander? In ieder geval werd de groep hier eindelijk helemaal zichtbaar, en konden we beginnen met de namen te onthouden.

Na het inslaan van een aantal flesjes water per persoon - en een kleine verkleedpartij vanwege de warmte - werd de bagage en de mensen verdeeld over 3 minibusjes en vertrokken we richting de jungle, naar onze eerste etappeplaats Tangkahang.

Terug naar het overzicht