10-10 - dag 21 - naar Ketapang (104 km)

We vertrokken weer om 7 uur per jeep en volgden dezelfde route terug. Na een koffiepauze van een half uur bij het verlaten van het nationale park reden we vlot door tot we om kwart voor elf bij een benzinestation konden overstappen in onze bus, waar we de koffers weer aantroffen. Om één uur, zo'n 50 kilometer verder, stopten we in de grote plaats Banyuwangi bij een supermarkt om wat inkopen te doen. Daarna was het nog maar 9 kilometer - maar wel een half uur - naar het hotel. Klik hier voor de route.

Het Indah Hotel waar we verbleven heeft terecht goede beoordelingen bij Zoover. Een mooi hotel, gratis wifi, prima zwembad, de cottages waren ruim gelegen in een prachtige tuin. Elk huisje had een ruime kamer met prima airco (die helaas uitging als je de sleutel meenam naar buiten) en een prachtig lichte en ruime badkamer met goede douche. Voor de deur een kleine veranda met twee stoelen en een tafeltje.

Vanaf het strand (smal, zwart en smerig) aan de rand van het grote resort kun je Bali al zien liggen.

We hadden een prima cottage en gingen na de lunch zwemmen in het luxe zwembad, met handdoekenservice. Het was zo een zeer ontspannen middag na het spartaanse verblijf in Sukamade.

 

Ook 's avonds aten we heerlijk in het grote halfopen restaurant van het resort.

 

De volgende dag konden we uitslapen, en gingen toen met de veerboot naar Bali, vervolgens met onze eigen bus verder naar Lovina.

Terug naar het overzicht