Reclamedrukwerk

reclamefolder kachels en haarden Van HeerdeEr werd heel wat reclame gemaakt, niet alleen via advertenties maar ook met eigen 'flyers' die hoogst waarschijnlijk waren ontworpen door Tiem Evink in Kampen, die ook wel etalageschrift deed voor prijskaartjes etc.

Verder elk jaar een kachelfolder die ook op het Ambt, en in de polder werd verspreid. Zie de flyer 'Al was uw huis een ijshut'. De eerste flyers dateren al van 1961, getypt op de oude bekende Triumph typemachine, en waren voor het aanprijzen van de aanhangwagens (zie daar).

Bij de opening van de nieuwe winkel in 1964 werd huis aan huis een bruine envelop met daarin een gele flyer verspreid, zie bij 'Bouwen en verbouwen'.

In het boek "Bij 't Schuttegien" van W. Willemsen en J. Wester uit 1987 staat op blz. 58 een kenmerkende advertentie afgedrukt. Het telefoonnummer was toen nog 75, het lijkt gedateerd van begin jaren 1950. Een strakke vorm, met vanuit het hart met de firmagegevens in 8 'stralen' de activiteiten: alle reparaties, landbouwwerktuigen en machines, landbouwwagens, landbouwgereedschappen, alle laswerk, advertentie firma Van Heerde jaren 1950huishoudelijke artikelen, haarden en kachels, butagasinstallaties. Voorzien van de koptekst 'prima service'en als voettekst 'rijksgediplomeerde hoefsmeden'.